Hét csakra karkötő

2021. április 08. 22:40 - Galatea Kyra

img_20210321_162027_hdr.jpg

Szereted az ásványokat? Az ásvány ékszereket? Ez az ásványokból készült karkötő még idén is népszerű!

Sziasztok!

Már tavaly szembefutott velem a Webshopok egyik lekedveltebb ásványkarkötője: a "7 csakra karkötő".

Mit kell róla tudni? Milyen ásványokból áll egy ilyen divatos karkötő?

Ebben a karkötőben 1-1 különböző ásvány, ebben a sorrendben helyezkedik el:
img_20210320_140941.jpg

1. Gyökér csakra: Vörös jáspis (pirosas)

Jáspis hatása: védő, emésztőrendszer, ivarszervek, vérkeringés, stresszoldó, auratisztító

Vörös jáspis hatása a gyökér csakrára: A vörös jáspis elsősorban a türelmetlenséget csökkenti és önzetlenségre, szerénységre tanít. Élénkíti a vérkeringést, erősíti az életösztönt, stabilitást kölcsönöz viselőjének. Tisztítja, átalakítja a fizikai testet, és védelmező hatása van.

 

2. Szakrális csakra: Karneol (narancs)

Karneol hatása: fejfájás, anyagcsere, idegrendszer, női szaporítószervek, termékenység, depresszió, izületi gyulladás, vérzéscsillapító, vese, vérellátás, ásványi anyagok felszívódása.

A Karneol ásványt, már a középkorban is ismerték. Fejfájásra, és szülés segítésére használták. Egyiptomi sírokban is találtak karneolt, ami azt mutatja, hogy a holtak védelmét remélték tőle. A karneol serkenti az anyagcserét, tele van energiával, jótékony hatása van az idegrendszerre, a női szaporítószervekre, és növeli a termékenységet. Csökkenti a depressziót, és az ízületi gyulladások tüneteit. Vérzéscsillapító hatása van, serkenti a vesék működését, és meggyorsítja a sebgyógyulást. Segíti az ásványi anyagok, vitaminok felszívódását a szervezetben és biztosítja a szövetek megfelelő vérellátását. 

 

3. Napfonat csakra: Citrin (citromsárga)

Citrin hatása: boldogság, védő, sejtregeneráló, önbizalom, hasnyálmirigy, cukorbetegség, méregtelenítő, pajzsmirigy, idegrendszer, gazdagság.

A citrin ásványt már a 16. században is jól ismerték. Úgy tartották, hogy viselője életében boldogságot hozz. A 12 mesterkristály egyike. Nagyon erős védelmező kő. Tisztítja, védi auránkat, energiával tölti fel az egész szervezetet és sejtregeneráló hatása van. Növeli az önbizalmunkat, segíti az önkifejezést, és kiválóan használhatjuk depresszió kezelésére. Serkenti a hasnyálmirigy működését, megelőzi a cukorbetegség kialakulását. A Nap erejét hordozza, életörömöt közvetít és vonzza a gazdagságot, bőséget tulajdonosa számára. Méregteleníti és tisztítja a veséket, az epét és egyensúlyba hozza a pajzsmirigy működését. Erősíti az idegrendszert, megszünteti a szívproblémákat, és serkenti a csecsemőmirigy működését. Kiválóan használhatjuk székrekedés kezelésére és javítja a bőr minőségét, felveszi a harcot a narancsbőr ellen.

 

4. Szív csakra: Aventurin (zöld)

Aventurin hatása: szív problémák, nyugtató, idegrendszer, dadogás, zsíranyagcsere, koleszterin, szívinfarktus, kötőszövet, bőr, geopatikus stressz, eletromágneses szmog, alvás, jin-jang energia, auravédő.

Az Aventurin ásványt a 17. század óta ismerjük. Gyógyító kőként használták, és a mai napig a szív gyógyszerként is nevezzük. Hihetetlen erős nyugtató ásvány, csökkenti a szívpanaszokat, az idegrendszeri problémákat, a kommunikációs problémákat, pl. a dadogást. Serkenti a zsíranyagcserét, csökkenti a koleszterinszintet és segít megelőzni a szívinfarktust. Erősíti a kötőszöveteket, nyugtatja a bőrt. Nyugalmat és kiegyensúlyozottságot biztosít viselőjének, elűzi a félelmet, az aggódást és pozitív életszemléletre ösztönöz. Véd a geopatikus stressz ellen és az elektromágneses szmog okozta negatív hatásoktól. Segíti a mély, nyugtató alvást. Harmonizálja a Jin-Jang energiákat. Védi auránkat a negatív hatásoktól és az energiavámpíroktól.

 

5. Torok csakra: Akvamarin (világoskék)

Akvamarin hatása: bátorság, gazdagság, kommunikáció, nátha, autoimmun-betegség, szem, depresszió, pajzsmirigy, hormonháztartás, anyagcsere, lép, máj

Az Akvamarin rendkívül szép és nagyon erős gyógyhatású ásvány, a bátorság köve. Az akvamarinról ősi legendák szólnak, hogy hordozóját gazdaggá és boldoggá teszi. A hagyományok szerint segít megkülönböztetni az igazat a hazugságtól, a barátot, az ellenségtől.

A torok csakra köve, segíti a kommunikációnkat, önkifejezésünket. Az akvamarin enyhíti a szénanátha és az autoimmun-betegségek tüneteit és jótékonyan hat a szem problémákra. Enyhíti az érzelmi problémákat, a depressziót. Jótékony hatással van a pajzsmirigyre és szabályozza a hormonháztartást. Növeli a test energiáját, békét és szellemi megtisztulást nyújt. Segíti az anyagcserét, a lép és a máj normális működését.

 

6. Harmadik szem csakra: Lapisz Lazuli (sötétkék)

Lapis hatása: stresszoldó, depresszió, immunrendszer, energia, pajzsmirigy, torok, vérnyomás csökkentő, szív, önbizalom, kommunikáció, spiritualitás fejlődése, védelem. 

A Lapis lazuli, más néven lápisz lazuli, lazurit, lazurkő, mind ugyanazt az ásványfajtát jelöli. Régen az uralkodók kövének tartották, azt jelenti kék kő. Stressz oldó hatása van, megszünteti a depressziót, erősíti az immunrendszert, és energiával tölti fel a szervezetet. Egyensúlyba hozza a mirigyek működését, leginkább a pajzsmirigyre van jótékony hatással és a torokra. Hosszú távon viselve, csökkenti a magas vérnyomást, és nyugtatja a szívet. Tulajdonosának önbizalmat biztosít, és fejleszti a kommunikációt. Erős spirituális kő, gyorsítja a spirituális fejlődésünket, és meditáció közben hasznos társunk lehet. Védelmet nyújtó ásvány, a negatív energiákat távol tartja viselőjétől.

 

7. Korona csakra: Ametiszt (lila)

Ametiszt hatása: koncentráció, vértisztító, vérnyomás stabilizálás, érrendszeri problémák, fájdalomcsillapító, stresszoldó, ízületi gyulladás, ekcéma, aura védő, spiritualitás fejlesztése.

További érdekességet itt olvashatsz róla: Kristálytánc

Az ásványokról az információ forrás: asvanykarkotok.hu - Ásványlexikon

img_20210228_132714.jpg

A közelmúltban 2-3 helyről volt rendelésem. Ezek közül az egyik webshopban láttam egy csomagban 7 ásványt, amiből ilyen karkötőt lehet házilag készíteni:

 img_20210408_130437.jpg

A böngészéseim során, feltűnt, hogy a fent említett ásványok közül nem mindegyik található meg "7 csakrás" karkötőként. Valamelyikben pl. tigrisszem is van. Én már eldöntöttem a közeljövőben veszek még ilyen csomagot más-más ásvány gyöngyökkel. Érdemes körbenézni, mert úgy tűnik: Ahány ház, annyi szokás.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://galateakyra.blog.hu/api/trackback/id/tr2516441710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása