Ezeket az animéket néztem meg 2021-ben

2021. február 26. 22:44 - Galatea Kyra

Régi vagy új, nekem oly mindegy. Ebben az évben is néztem szezonos és régebbi animéket. Természetesen mindegyikhez írtam pár sor spoiler mentes véleményt.

109222l.jpg

1. Jujustu Kaisen (1. évad):

Már a bemutatója megfogott. Tavaly kezdtem el nézni és alig vártam az újabb epizódokat. Idén (sajnos) be is fejeződött. Azonban kíváncsi vagyok a folytatásra. Információim szerint előbb érkezik a film, mint a második évad.

Kedvenc szerelőim: Kento Nanami, Sukuna.

47.jpg

2. Trigun:

Régen amikor ez a sorozat futott a tévében, magyar szinkronnal, én kollégiumban laktam. Hétvégenként "ismerkedtem" vele. Megesett, hogy pechemre mindig ugyanazt a részt adták le...

Nekem már akkor is agyament sorozatnak tűnt, de annyi pozitív megjegyzést, véleményt olvastam róla, hogy végül beadtam a derekam. Túl vagyok rajta, de még mindig agyament sorozatnak gondolom. Mellette nem bántam meg, mert a főhős olykori bölcs megnyilvánulásai jót tettek lelkemnek. 

Kedvenc szereplőim: Nicholas D. Wolfwood és Legato Bluesummers

 mv5bzjhjmgy2owetn2njyi00mwm2ltg0otgtywy1zmmxmzeyngzlxkeyxkfqcgdeqxvymzm4mjm0nzg_v1.jpg

3. Samurai Deeper Kyo:

Réges régen... a volt párom ajánlotta. Mindig is tervben volt, de valamiért más sorozatra, filmre esett a választásom. Hála a Covidnak hirtelen sok szabadidőm lett.

Kedvenc szereplőim: Demon Eyes Kyo/Démon szemű Kyo, Migeira

 90136.jpg

4. Koi wa Ameagari no You ni / After the Rain (ennek a film változatát is)

Nem is értem miért nem néztem meg eddig... Mindig is az "igényes" animékre vadásztam. Számomra nem csak az a fontos, hogy jó legyen a történet, hanem a grafika is szép legyen. Ennek a sorozatnak a környezete tetszett, a karakterek megrajzolása lehetett volna szebb is. Bár így is szerethetőek voltak, lehetet velük azonosulni, olykor (az én esetemben) nosztalgiázni.

Akit érdekel a film, itt tudja megnézni: After the Rain 2018 (magyar felirattal)

3601776-the-king-of-fighters.png

 5. The King of Fighters: Another Day:

Lényegében egy játékadaptációs anime. A Fatal Furry anime filmekhez és a King of Fighters - Destiny sorozathoz kapcsolódik. Akik régen szerették a Tekkent, Virtua Fightert... és társait, lehet, ezt a rövid négy epizódos sorozatot se fogják kihagyni.

Itt megtekinthető angol szinkronnal: The King of Fighters - Anime - Another Day - ALL EPISODES 

102008.jpg

6. Beastars (1. évad és 2. évad):

A Youtuben több röpke videót néztem róla. Jó pár kellett ahhoz, hogy eljussak oda, hogy megnézzem. Első ránézésre az állatok miatt nem tűnt egy komoly sorozatnak. Mert olyan aranyosak, bambák...stb. Tizenhatéven aluliaknak nem ajánlják. Nem egy tipikus gyerekeknek való sorozat. Én a Fandub Hun csapatának köszönhetően, magyar rajongói szinkronnal néztem meg. Többnyire feliratos animéket nézek, de ha fáradt vagyok, akkor kifejezetten örülök a magyar szinkronnak. Érdekes történet. A második évadot az Urahara Shop oldalán néztem, magyar felirattal, ami ott folytatódik, ahol az első évad befejeződött. Információim szerint, a második évad is elkészül magyar rajongói szinkronnal. 

Kedvenc szereplőm: Gohin.

816ldm-a3sl_ri.jpg

7. DNA²:

Az első néhány epizód alapján egy eléggé abszurd, bugyuta vígjátéknak tűnt. De ahogy haladt tovább a történet, leginkább a romantikus érzelmek kerültek előtérbe. Voltak benne olykor poénos jelentek, de lehetett volna több is. Ez se került be a kedveim közé.

Kedvenc szereplőm: -

fullmetal_alchemist_brotherhood_ova_collection_tv_miniseries-734367480-large.jpg

8. Full Metal Alchemist Testvériség (OVA):

Mindössze négy epizódból áll, melyben kicsit jobban megismerhetjük a sorozat szereplőit. Ha én ezzel a négy röpke történettel kezdtem volna, nem biztos, hogy lenne kedvem megnézni a sorozatokat. Így utólag nem bántam meg. Nekem az első és a negyedik tetszett. A Naruto-Kun.Hu csapatának köszönhetően, elérhető magyar felirattal.

A véleményemet a sorozatokról itt olvashatod el: Ezeket az animéket néztem meg 2020-ban.

letoltes_2.jpg

9. Suki-tte Ii Na Yo / Say “I Love You”:

A főszereplő egy középiskolás lány, akit az iskolában kiközösítettek és bántanak. Lényegében ez egy romantikus, lélektani sorozat. Több "sérült" szereplő lelkivilágába, hétköznapjaiba is betekinthetünk. Ezt a sorozatot, leginkább azok érthetik meg, akik nem túl pozitív középiskolás élménnyel gazdagodtak. Nem voltak barátaik, nem is tartottak rájuk igényt. Nem tudtak megbízni másokban... De akik jelenleg szenvedik el ezeket a szituációkat, akár reményt adhat számukra, hogy nem tart örökké. Nem minden ember gonosz. Ez saját tapasztalat. A sorozat jó volt, lehetett volna jobb is. A vége egyáltalán nem tetszett. Nem került be a kedvenceim közé. 

Kedvenc szereplőm: -

mv5bmjfimzkzmtmtzwjlmi00ota2ltg5mwytmgnhmzm4ntvlmgmzxkeyxkfqcgdeqxvyodmyntm0mjm_v1.jpg

10. Yuukoku no Moriarty / Moriarty the Patriot (1. és 2. évad):

Már a bemutatója alapján meggyőző volt. De csak idén jutottal el odáig, hogy megnézzem a sorozat mind két évadát. Krimi, detektív történet rajongóknak kötelező darab. Egyedül az nem tetszett, hogy az első évadban: Sherlocknak olykor eléggé gagyi, gyerekes megnyilvánulásai voltak. Valahogy nem illik bele egy ilyen történetbe... a második évadban, mintha "megkomolyodott" volna. 

Kedvenc szereplőm: Sherlok Holmes

110117.jpg

11. SK∞ / SK8 the Infinity:

Ezt az animét azért választottam, hogy ne nézzek annyi "vérengzős" sorozatot. Kellett egy kis változatosság. Nem sok reményt fűztem ehhez az animéhez. Azt hittem 1-2 epizód után dobni fogom... de nem. Gyerekkoromban én is deszkáztam, illetve próbálkoztam. Azonban a kerékpározás (ugratás, hatalmas esésekkel) jobban bejött. Számomra nosztalgikus volt. A története szórakoztató és klisés. Ha lesz második évad, szívesen megnézném.

527699_1613469312_7582.jpg

12. Jouran: The Princess of Snow and Blood:

Mindössze 12 epizódos, de mindegyikben történik valami. Ezért nem nevezhető egy unalmas sorozatnak. Hasonló világban játszódik, mint a Mars Red, azonban én ezt az Animét sokkal érdekesebbnek tartom. Nagyon komoly, tragikus... és vannak benne váratlan fordulatok. Én 16-18 éven felülieknek ajánlanám. 

Kedvenc szereplőm: Sawa Jukimura, Jin Kuzuhara

113448.jpg

13. Mars Red:

Ennek a sorozatnak már a beharangozó videója megfogott. Alig vártam, hogy megjelenjenek az epizódok. Szeretem a vámpíros történeteket... de komoly értelmes filmeket, sorozatokat alig találni. Tetszik, hogy egy alternatív világban játszódik. A vége felé haladva a sorozatban, kezdtem csalódott lenni... ennél sokkal többet vártam volna. Nem volt rossz... kicsit a Hellsing és a Jouran jutott róla eszembe. Tetszett, hogy voltak benne szerelmi, érzelmes szálak is. Lényegében, ennél jobban kidolgozhatták volna a történetet. Kár érte...

Kedvenc szereplőm: Yoshinobu Maeda

covers_84311.jpg

14. Gokushufudou (1. évad):

Részemről egy nagyon várt mini sorozat volt. Kicsit késve bukkantam rá az Anime lefordítására. Nem bántam meg, fogalmam sincs mikor röhögtem ennyit utoljára. Ez a háztartásbeli ex-Jakuza egy haláli arc... Az Anime kötelező darab mindenki számára, aki kikapcsolódni, szórakozni szeretne. Sajnos, csak 5 epizóddal található meg az Indavideón. Elvileg lesz folytatása, amit szintén érdeklődve várok.

Kedvenc szereplőm: Tatsu, „a Halhatatlan Sárkány”

81cr46r95hl_ac_sx679.jpg

14. Black Clover (170 epizód):

Jó ideig szemeztem ezzel a sorozattal. Láttam pár videót a Youtuben, ami alapján megtetszett. Talán azért vártam vele, mert nagyon sok részes... információim szerint eddig 170 epizód tekinthető meg, de maga a sorozat befejezetlen. Már az első kettő epizódot érdekesnek véltem... teszik a sorozat világa, felépítése és a szereplők. Pörgős, esemény dús sorozatnak tartom. Várom a folytatását.

Kedvenc szereplőim: Yami Sukehiro, Zora Ideale

81sun9fjfcl_ri.jpg

15. Psycho-Pass 3: First Inspector (3 epizód):

A futurisztikus történetek nem tartoznak a kedvenceim közé. Azonban A Psycho-Pass világa eléggé érdekesnek, akciódúsnak bizonyult. Amint van lehetőségem, megnézem van-e új évad, esetleg egy mozi változata ennek történetnek.

Kedvenc szereplőim: Teppei Sugo, Shinya Kogami 

166333.jpg

16. Fugou Keiji: Balance - Unlimited:

Az animét, az első néhány része után eléggé komolytalannak tartottam. Lassan a közepe felé haladva kezdett érdekessé, "komolyabbá" válni a történet. Maga a 11 epizódos anime, egy felejthető darab. 

witcher_nightmare_of_the_wolf_poster-500x625.jpg

17. Vaják: A Farkas rémálma (Film):

Egy újabb kakukktojás, ami sajnos, nem sorozat... Nagyon vártam a filmet. Sok pozitív kritikát olvastam róla. Meglepődtem, amikor magyar szinkronnal találtam rá. Rövid, de tartalmas volt. Engem nem zavart, hogy az előszereplős sorozat mellett megjelent egy animáció. Azonban én is furcsának tartom, hogy nem lett belőle (az előzményekről) egy élőszereplős sorozat.

Kedvenc szereplőm: Vesemir 

113496.jpg 

18. Daomu Biji Zhi Qinling Shen Shu / Tomb Raider's Chronicles:

Erre az Animére véletlenül találtam rá. Amit érdemes tudni róla, hogy 16 éven aluliaknak nem ajánlják. Az első rész érdekesnek bizonyult: kalandos, rejtélyes... olyan, amilyet szeretek. A sorozat rövid, de tartalmas. Nehéz volt megállni, hogy ne nézek meg egy újabb és újabb epizódot. Érdekes befejezést kapott. Én messze nem ilyesmire számítottam. Nem tudom lesz-e második évada... Egyszer megnézhető.

ezb2he4viai8611.jpg

19. Castlevania (4. évad):

Mostanság a Netflix meglepően ontja a játékadaptációkat. Amint megjelentek az előző évadok, rögvest megnéztem őket. Akinek tetszek a vámpír történetek és régen látta a D Vampírvadász történeteit, lehet, ebben a sorozatban sem fog csalódni. Ha nem tévedek a negyedik évaddal zárul a sorozat, ami érdekes befejezést kapott...

 mv5bntvkmzrlymmtyzc1ny00ytq5lwi5ztatntk3ymyxowywzgvlxkeyxkfqcgdeqxvyotc4otawmju_v1_fmjpg_ux1000.jpg

 20. Tokyo Revengers (1. évad):

Nem kedvelem az időutazó történeteket, azonban ez a sorozat az első epizódja alapján érdekesnek bizonyult. Minél több részt néztem meg, annál több információval gazdagodtam. Jó összerakni a kirakóst és szurkolni a főhősnek, hogy sikerrel járjon. Azonban egy érdekes lezárást kapott az első évad. Remélem nem kell sokat várni a folytatásra.

 dota-a-sarkany-vere-1_-evad-netflix.jpg

21. DOTA: A sárkány vére (1. évad):

Néhány hónapja találtam egy sárkányos animét. Addig kerestem, míg véletlenül rá nem leltem erre, ami információim szerint szintén egy játékadaptáció... Már az első epizód érdekesnek bizonyult. Eredetileg nem ezt kerestem. Rövid és tartalmas volt. Tetszett a történet világa, annak felépítése. Sajnos, mindössze nyolc epizódos.


hkwmmjatmkqn3huzvfl16mixc8mtusjowl3wows0.jpg

22. Vanitas no Karte (1. évad):

Sokszor szúrta a szemem, de nem volt kedvem belekezdeni. Még akkor sem, amikor érkezett a hír a sorozat befejező epizódjáról. A látott rövid videók alapján túlságosan bugyutának véltem. Nem tévedtem, vannak benne "érdekes" pillanatok, de maga a története érdekes. Végülis nem bántam meg, hogy megnéztem, várom a folytatást.

covers_22125.jpg

23. Mouryou no Hako :

Véletlenül találtam rá. Már az első epizódot érdekesnek találtam. Ahogy haladtam az epizódokkal, annál biztosabb lettem abban, hogy ez a sorozat felkerül a "kedvencek" listámra. Ebben a sorozatban minden benne van, amit szeretek. Aki szereti a misztikus, nyomozós, horror sorozatokat, akkor ne hagyja ki. Kifejezetten idősebbeknek ajánlott.

angelcopdvd_jpeg.jpeg

24. Angel Cop :

Nem egy mai animesorozat. Érdekes történet, tele akció jelenetekkel. Egyszer érdemes megnézni. Mindössze hat epizódos és nem gyerekek számára készült. 

 117951.jpg

25. Kaizaku Oujo / Fena: Pirate Princess:

Szintén egy várt sorozat volt. Már a bemutatója megfogott. Nem vagyok rajongója a kalózos, kincskeresős történeteknek, de Fena történte felkeltette az érdeklődésemet. Rejtélyes, kalandos... szépen lassan adagolja a sorozat az információkat. Érdekes befejezést kapott... Aki szereti az ilyen történeteket, egyszer érdemes megnéznie.

 102707.jpg

 26. Babylon :

Régóta várt sorozat volt. Az első epizód megfogott. Ahogy haladtam tovább... kezdtem csalódott lenni. Nem ilyen történetre számítottam. Ha tudtam volna miről szól, bele se kezdtem volna. 

mv5bztfkogiznwutnwq2yi00zjq5lwi4mzutndkxmju5zde4nmjkxkeyxkfqcgdeqxvymjq3mju3ntu_v1.jpg

27. Hero Mask (I. és II. évad):

Biztos vagyok benne, hogy láttam a bemutatóját, de valahogy feledésbe merült. Örülök, hogy újra rátaláltam. Nekem leginkább az első évad tetszett jobban. De a második évaddal kapott egy "lezárást". Ezt a sorozatot az idősebb korosztálynak csak ajánlani tudom.

75210.jpg

28. Bus Gamer :

Mindössze három epizódos. Valahol azt olvastam róla, hogy soha nem fejezték be. Lehet, érthető is... én ennek ellenére unaloműzés céllal szívesen nyomon követtem volna a három jómadár kalandjait. Maga a történet nem túl fantázia dús. Lehetett látni ehhez hasonló filmeket. Szóval egy klisés darab. Három férfiról szól, akik korban és több szempontból is különböznek egymástól... ha nem nézitek meg, nem hiszem hogy bármit vesztenétek vele.

75176.jpg

29. Phantom The Animation :

Az utóbbi időben rákaptam a régebbi rövid történetekre (OVákra). Ez mindössze három epizódos volt. De tartalmas. Nekem tetszett, szívesen néztem volna tovább... Van ennek egy sorozat változata is Phantom: Requiem for the Phantom címmel. Én már tervbe is vettem.

220px-mardockscramble1.jpeg

30. Mardock Scramble :

Ha nem tévedek ez három "film"/anime de mindegyik ott folytatódik, ahol az előző befejeződött. Pár éve láttam az elsőt, ami alapján felkeltette a történet főszereplője az érdeklődésemet. Sajnos akkoriban nem találtam a folytatást. Mostanában akadtam rá és végig tudtam nézni. Nem kifejezettem erre számítottam. De örülök, hogy kapott egy lezárást. Figyelem! Nem gyerekeknek készült tartalom. 

99941.jpg

31. Bem :

Amikor bemutatták, felkerült a listámra. Ami kicsit fura, mert a szörnyes filmekért nem rajongok. Az AnimeGun oldalon kezdtem el nézni, de valamiért nem került fel a többi epizód. Így egy időre szünetelve lett. Érdekes karakterek egy érdekes világban. Az aktuális ellenségek... nos, elképesztőek voltak. Eléggé brutális... így nem gyerekeknek ajánlott. Maga az elképezés jó. A kivitelezés, a történet lehetett volna jobb is. A befejezése... messze nem erre számítottam, főleg nem egy ilyen főgonoszra... Az se tartom lehetetlennek, hogy a sorozat kap egy második évadot és azzal egy méltó befejezést.

aaaabyanmmfef5srnxht7um6rojiwd6luymwkgiywsbiua-xfispeulg-emf-cbdy4uzoxs26necnl-7vudvavk_ymksw7sftxdfga.jpg

32. Ingress the Animation :

Úgy érzem a Netflixen jó kis animációs filmek, sorozatok vannak. Nekem ennél a Hero Mask sokkal jobban tetszett. Ez is egy kalandos, akció dús sorozat. Egyszer megnézhető. Számomra unaloműzésre tökéletes volt. 

26316.jpg

33. Switch :

Kettő epizódból álló OVA. Az eleje jónak tűnt. Úgy érzem kettő dolog rontotta el ezt a történetet. Az egyik főszereplő "gyerekes". A másik az egyszerű befejezés. Nem sok értelme volt ennek az animének. De a végén érezhető, hogy hagytak egy kiskaput egy lehetséges folytatásra. Aki ezt kihagyja, nem vesztett vele semmit.

250px-one_of_the_official_posters_for_mo_dao_zu_shi_by_tencent.jpg

34. Mo Dao Zu Shi (1. és 2. évad):

Emlékszem, amikor megjelent gyorsan kívánságlistámra került. Szabadidő hiány miatt... meg a sok aktuális nézendő mellett feledésbe merült. Talán egy éve néztem meg az első epizódot. Lehet, az akkori hangulatom miatt tartogattam későbbre. Most nem bántam meg, hogy aktuálissá vált. Úgy láttam három évados. A történet érdekes, szép a világa illenek hozzá a szereplők. A grafikai kivitelezés is szép, igényes. Kalandos, izgalmas sorozat. Időben sokat ugrik a történet (múltból a jelentbe és vissza) mind a kettő évadban. Nem győztem fejben követni az eseményeket. Várom a harmadik évadot.

94897.jpg

35.Tenrou: Sirius the Jaeger :

A Red Marshoz hasonló, de annál sokkal érdekesebb és kalandosabb sorozat. Egy újabb nézhető vámpíros sorozatra sikerült rábukkanom. Ami részemről meglepő. Gyorsan megnéztem mind a 12 epizódot. Tartalmas volt, a szereplők jól kidolgozottak voltak. Maga a történet is logikusan felépített. Véleményem szerint rövid volt, nem tartom kizártnak, hogy a jövőben kap egy második évadot.

77408.jpg

36. Peace Maker Kurogane (sorozat és a 2. film):

Az első rész után meglepődtem, hogy sikerült egy Hakuoukihoz hasonló animét. Hamar ráfüggtem. Voltak benne keményebb epizódok ami miatt az idősebbeknek ajánlanám. De az ártatlan, "gyerekesebb" részek miatt nem biztos, hogy lesznek olyanok akik kitartanának a sorozat befejezéséig. Összességében egy szép kerek történetet kaptunk. A téma, az adott kor ábrázolása, bemutatása számomra tökéletes. A filmből csak a másodikat tudtam megnézni magyar felirattal. A filmek már a jövőben játszódnak. 

j7pnuiqhalhhjdx11ddimc8suegnb2luhirlshtv.jpeg

37. Housekishou Richard-shi no Nazo Kantei :

Elképesztő mennyi mindenről tudnak animéket készíteni... Szintén véletlenül bukkantam rá. Nagyon érdekes volt. Akik szeretik az ékszereket, drágaköveket, ásványokat (mint én), annak bátran merem ajánlani. Egyszer megnézhető.

lamentmini.jpg

38. Hitsuji no Uta :

Mindössze négy epizódos. A leírás alapján érdekesnek tűnt... de engem valahogy nem tudott lefoglalni. Ha valaki mégis tervbe venné, szeretném figyelmeztetni, hogy csak az idősebbeknek ajánlanám. Az anime története eléggé lehangoló, sűrűn látható benne vér. Szomorú, tragikus eseményekkel teli... erre számítson.

911qahjfndl_ri.jpg

39. Ikebukuro West Gate Park:

A leírás alapján a Tokyo Revengers animéhez hasonlóra számítottam... Az első néhány epizód nemigazán kötött le. Nem egyszer gondolkoztam el azon, folytassam-e vagy sem.  Ha már bandákról van szó... a Tokyo Revengers nekem jobban bejött, annál izgatottam vártam az újabb és újabb epizódokat... Ennél a sorozatnál ez a varázs nem történt meg. Nem rossz az elképzelés, akadnak benne érdekes szereplők és tanulságos, elgondolkoztató történetek. A kivitelezés néhol nekem olyan, mintha egy-egy karaktert agyhon bálványoznának. Nem lett a kedvencem.

covers_24584.jpg

40. Koi suru Boukun :

Nagyon ritkán nézek Yaoi animéket. Többnyire bugyuta, klisés... és leginkább egy olcsó pornófilmre tudnám őket hasonlítani. Ez a röpke anime, igaz klisés. Szerintem realisztikusra sikeredet. Olykor még szórakoztató is volt. Aki kedveli ezt a műfajt, egyszer érdemes megnéznie.

112102.jpg

41. RG Veda (OVA):

Még a kilencvenes évek elején jelent meg. Mindössze kettő epizódos. Nem tudok róla, hogy lenne Anime változatban folytatása. Aki szereti a régi fantasy animéket, annak ajánlom figyelmébe.

sa_crunchyroll_woodpeckerdetectivesoffice_430-thumb-860x860-78297.jpg

42. Kitsutsuki Tanteidokoro :

Azért választottam, mert szeretem a krimiket. Az első epizód alapján érdekesnek tartottam. Azonban nem került fel a kedvenceim közé. Jól indult a sorozat, azonban inkább közepe, vége felé kezdett érdekesebb lenni. Több szereplőt is láthatunk a főszereplők mellett, azonban alig kapunk róluk információt. Számomra nagyon ellenszenvesek voltak. 

 

Mely animéket néztem meg 2020-ban? Erről is készült egy bejegyzés:

Ezeket az animéket néztem meg 2020-ban.

 

Köszönöm, hogy itt jártál!

Ha van olyan anime, amit ajánlani szeretnél, ne kímélj!

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Anime

A bejegyzés trackback címe:

https://galateakyra.blog.hu/api/trackback/id/tr1916441842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása