Anime sorozatok: Ezeket nézem mostanság (2022.)

2022. január 02. 17:10 - Galatea Kyra

2021-ben meglepően sok animét néztem meg. Szezonosokat és régebbi animéket. Ahogy elnézem a 2022-ben is leszenek olyan animék, melyeket nagyon várok és ígéretesnek tűnnek. Ugyanakkor tartom magam a jószokásomhoz és olykor a régi/régebbi anime sorozatok, filmek között is fogok szemezgetni.


mv5bmdhjmwizn2ytmjkzni00njyylwezzdityziwzwjimmy3zjy0xkeyxkfqcgdeqxvymtezmti1mjk3_v1.jpg

1. Spy x Family :

Szintén egy várt sorozat. Az első epizódban nem csalódtam. Várom milyen élményekkel gazdagodom a továbbiakban.

txcte7toslug8sy8taih9q5jays.jpg

2. D.Gray-man (1 évad):

Nem hittem volna, hogy ilyen hamar veszem a bátorságot, hogy megnézzem az első évadot is. Eddig sokkal érdekesebbnek találom, mint a másodikat. A démonok eléggé furán néznek ki... a fő gonosz külsőre inkább nevetséges, mint elrettentő... a képességek érdekesek... de ebbe a fura világba talán pont bele is illik.

mv5botk5ntq5ywetnmuzns00ngiwlwjhnzqtytvinzaxngvkyjuwxkeyxkfqcgdeqxvymzgxodm4njm_v1_fmjpg_ux1000.jpg

3. Blue Period :

Lehet, először az Animegyetem csatornáján találkoztam vele. A bemutatója megtetszett. Kicsit nosztalgikusnak is tűnt... az első egy-két epizódnál ez így is volt. Középiskolásoknak, pályaválasztóknak ajánlott. Jól bemutatja ezt az időszakot. Még a sorozat felénél tartok, de már várom milyen befejezése lesz.

118527.jpg

4. Baraou no Souretsu :

Nagyon várt sorozat volt. Az első epizódja érdekesnek és részemről az események alakulása gyorsnak tűnt. Ettől függetlenül sok információval lehetett gazdagodni. Engem eddig még nem nyűgözött le...

the_wl.jpg

5. Yamato Nadeshiko Shichi Henge :

Évekkel ezelőtt elkezdtem nézni. Tetszett, de valahogy mindig félbe maradt. Idén újra elkezdtem nézni és végre be is fejezem! Sokan dicsérik, pozitív véleménnyel vannak róla... nekem így az elején klisésnek tűnik. Érdekel mi lesz a történet vége. 

50337.jpg

6. Seirei no Moribito:

Nagyon régóta szemezgetek ezzel az animével. Régebben láttam az első részét, sőt előszereplős sorozatnak is az első epizódját. Visszaemlékezve egy érdekes, kalandos sorozatnak tűnt. Sok pozitív véleményt olvastam róla. Túl az első epizódon, tényleg érdekes, kalandos sorozat. Végre egy értelmes, szimpatikus női főszereplő...

109068.jpg

7. Dragon's Dogma:

Szerintem valamikor tavaly fedeztem fel, néztem meg az első részét. Majd feledésbe merült. Amikor próbáltam rákeresni, azt hittem megtaláltam. Nem emlékeztem a címére. Ezért sikerült összekevernem a DOTA: A sárkány vére című sorozattal. Idén végre rátaláltam. Netflixes sorozat és mindössze hét epizódos. Tavaly több ilyen sorozatot (filmet is) megnéztem. Többnyire elégedett voltam.

 

Eddig megtekintett:

unnamed.jpg

1. Mushoku Tensei: Isekai Ittara Honki Dasu (Első és második évad):

A képek alapján nem tűnt egy komoly animének... de már gyanús volt, hogy figyelmeztetéssel indítottam el az első epizódot. Érdekesen indult ez a sorozat... A képek senkit se tévesszenek meg. Ez nem egy ártatlan gyerekekről szóló anime. Kifejezetten idősebb korosztálynak ajánlom a perverz megnyilvánulások az erotikus pillanatok miatt. 

Kedvenc szereplőm: -

covers_60471.jpg

2. Meiji Tokyo Renka :

Néha fogalmam sincs miért fogom ki azokat a fura romantikus animéket, ahol szinte minden fiú/férfi szereplő pont a "szerencsétlen" főszereplőbe szeret bele... ezt leszámítva az anime nem volt rossz. De lehetett volna jobb is. Tetszett benne a romantikus szál. A gyerekes, bugyuta megnyilvánulásokat ki lehetett volna hagyni belőle. Az elképezés, a végén a tanulság, felismerés, a főszereplő fejlődését... ezeket mind jobban ki lehetett volna dolgozni, vezetni. A mellék szereplőkről alig tudtunk meg valamit. Kaphattak volna ők is több időt a kibontakozásra. Nem tartok kizártnak egy második évadot, de ahogy ez a történet le lett vezetve... nem csodálkoznék rajta, ha ennyiben maradna. Részemről határozottan nem került bele a "kedvencek" listámba.  

Kedvenc szereplőm: -

mv5bnjninmmxowmtngmxyi00ownmlwjintqtotq5nzyznjy4mwuwxkeyxkfqcgdeqxvyodmyntm0mjm_v1.jpg

3. Saihate no Paladin:

Egy újabb kiszemelt 2021-es szezonos anime. Az első epizód alapján: a környezet és a nem hétköznapi szereplőknek köszönhetően érdekesnek bizonyult. Az Animegun oldalon hirtelen abbamaradtak az epizódok megosztása. Idén bukkantam rá (valahol máshol) a sorozat második felére. Amennyire érdekesen indult, annyira vált érdektelenné... legalábbis számomra. Egyáltalán nem ilyen folytatásra számítottam. Annak örültem, hogy a főszereplő szeretteiről egyre többet tudhattunk meg. Már bejelentették a második évadot. Kétlem, hogy megnézem... de ez még a jövő zenéje.

Kedvenc szereplőim: Blood és Mary

45795.jpg

4. Saiyuuki Gaiden: Tokubetsu-hen - Kouga no Shou (OVA)

Akik követik a mostani évadot, netán ismerik a Saiyuuki sorozatoknak a történetét, érdemes tudniuk, hogy van egy három epizódos előzménye. Ez kapott egy plusz fejezetet. A sorozat előzményét nagyon érdekesnek tartom. Örülök, hogy ezt is megsikerült néznem magyar felirattal. Ez által kicsit többet tudtam meg a szereplőkről és a világukról. 

Kedvenc szereplők: Kenren tábornok és Konzen Douji

bx129-yjyaznbmtgxe.png

5. Gensou Maden Saiyuuki ( 1. évad):

Ezt az animét még 2020-ban kezdtem el nézni. De a 30. epizód után félbe maradt a fordítása. Véletlenül találtam rá a folytatás fordítására. Nem volt egy rossz évad. De az egyik kritikusnak egyetértek a véleményével: túl sok ez az 50 epizód. Nyugodtan lehetett volna rövidebb is.

106419l.jpg

Gensou Maden Saiyuuki Movie - Requiem Erabarezaru Mono e no Chinkonka (Mozi):

Nem mindig van kedvem sorozatokat nézni... tévedtem amikor arra gondoltam, ez egy külön álló történet lesz. Mivel egy "rejtélyes" alak tér vissza a múltból...

24719.jpg

6. Saiyuuki RELOAD( 2. évad):

Régóta vártam, hogy lássam a második és a harmadik évadot is. Az első néhány epizód nem tűnt valami izgalmasnak. Lényegében a csapat kalandozását, utazását követhetjük nyomon. Ami rögvest szemet szúrt, hogy a karakterek kidolgozottabbak lettek. 

saiyuki_reload_burial_003.jpg

Saiyuki Reload: Burial (OVA):

Ezt a három részes mini sorozatot azért választottam el az előző, előzmény beszámolótól, mert itt már Sanzo, Hakkai és Goiyo múltjáról és megismerkedésük idejéről szól. Az évadokban egyre több utalást, visszajelzést láthatunk. Mivel nem igazán ismerem az előzményeket, így felkutattam őket, hogy jobban átlássam a történetet és a szereplők kapcsolatát. Aki nem rég vágott bele a Saiyukki szériákba, mindenképpen az előzményekkel indítson.

Kedvenc szereplők: Genzo és Goiyo

a1xf9hpk9-l.jpg

7. Saiyuuki Reload Gunlock( 3. évad):

Nem olyan régen kezdtem el nézni a harmadik évadot. Természetesen ott folytatódik, ahol az előző évad befejeződött. Ez az évad a mostanában megjelent sorozattal, a Zeroin c. szériával kapcsolatos.  2.jpg

8. Saiyuuki Reload: Zeroin:

Ez egy olyan anime, aminek nagyon várom a végét. Több évados. Az eddigiek mind le lettek fordítva, de a 2. és 3. évad fordítása valahogy eltűnt... volt egy csapat, aki újra elkezdte az első évad fordítását, de technikai okok miatt néhány éve félbehagyták. Némi hiányossággal vágtam bele ebbe az évadba. Bővebben a 2020-as megtekintett anime listámban olvashattok róla. Azóta egy új fordítónak köszönhetően (utólag) sikerült felzárkóznom. Láttam a 3. évadot is, ami ehhez a szériához köthető. Nehéz szavakba foglalni mit érzek ez a széria befejezése után. Úgy érzem sikerült összezavarniuk. A harmadik évad és ez a sorozat között van különbség... mindenesetre néztem volna tovább hőseink kalandjait. Jó volt újra látni őket.

violet-evergarden-movie-announces-us-release-dates.jpg

9. Violet Evergarden: The Movie

Violet története egy mozi filmmel zárult. Én nem igazán lepődtem a történet "végén". De úgy érzem ez a film után, jöhetne egy második évad. 

vanitas_kv_title.png

10. Vanitas no Karte ( 2. évad ):

Vártam a folytatást. Azonban a sorozat fele nem kötött le. Az évad vége felé haladva kezdett érdekessé válni. Legalábbis Vanitas múltja az, ami középpontba került és ami engem jobban érdekelt. Nem tudom várható-e harmadik évad... ha lesz, remélem felülmúlja az első kettő évadot.

mv5bogu2yjc0y2ytmdu0ms00ntfiltlkmgmtotcxowizmjhkzmzkxkeyxkfqcgdeqxvymda4nzmyoa_v1_fmjpg_ux1000.jpg

11. Ryuu to Sobakasu no Hime! / BELLE (Mozi)

A bemutató megfogott. Nagyon vártam a filmre. Nem csalódtam... de egy kicsit meglepődtem, hogy a Szépség és a Szörnyhöz hasonló történetet kaptunk. A kivitelezés, a dalok és maga a történet minőségi volt. Voltak benne vicces, olykor fárasztó jelenetek is.... De hát a szerelmes kamaszok már csak ilyenek. Aki eddig csak szemezgetett vele, ne hagyja ki!

den84i8-2509b363-7039-4a1e-ae67-3e61f9b4a57d.png 12Meikyuu Black Company:

Valamikor tavaly bukkantam rá. Talán egy youtube videónak köszönhetően. A főszereplő valami elképesztő figura... kalandos és szórakoztató volt. Egyszer érdemes megnézni.

109704024-0ab2e200-7b8e-11eb-8f95-374517b8472e.png

13. Lord El-Melloi II's Case Files: Rail Zeppelin Grace Note Special Chapter :

A Lord El-Melloi II Sei no Jikenbo anime sorozathoz kapcsolódik, plusz egy extra epizódként. A sorozat tetszett, tetszett. Örültem, hogy rátaláltam erre is, jó volt újra látni a szereplőket ennyi év után. Bár szerintem semmi pluszt nem adott hozzá az első évadhoz.

86678.jpg

14. Youkai Apartment no Yuuga na Nichijou :

Az első néhány epizód megfogott, de a sorozat közepe felé képbe került egy könyv... onnantól számomra már kezdett gagyi lenni a történet. Esetleg a közepénél éreztem úgy, hogy "Na, még a végén végre történik is valami!". Ennél többet vártam ettől az animétől. A szereplők érdekesek voltak. A főszereplő a tragikus múltja ellenére, motiváló személyiség. Egyszer érdemes megnézni.

120624.jpg

15. Tales of Luminaria: The Fateful Crossroad :

Mindössze kettő epizódos. A karakterek megrajzolása, mozgása... nekem nem jött be. Nem igazán illik bele a környezetbe... A személyiségük kidolgozottnak tűnt. Egy ilyen rövid történethez képest viszonylag sok információval gazdagodhatunk. Még a történet világáról is. Hirtelen nagyon belevágott a történet közepébe...  azt olvastam, hogy egy szerepjátékhoz kapcsolódik. A címe ismerős volt. De most már van némi fogalmam arról, miről is szólhat. Tanulság: előbb a játék és aztán az anime!

fudanshikoukouseikatsu0.jpg

16. Fudanshi Koukou Seikatsu :

Erről az animéről még nem hallottam, véletlenül találtam rá. A bevezetője alapján érdekesnek tűnt. Yaoi műfajra számítottam. Az eddig megtekintet ilyen sorozathoz képest, ez humorosabb, szórakoztatóbb volt. Az epizódok nagyon rövidek. Gyorsan le lehet pörgetni mind a 12 részt. Aki vígjátékot keres... megtalálta!

600full-kara-no-kyoukai-1_-fukan-fuukei-poster.jpg

17. Gekijouban Kara no Kyoukai: Dai Isshou - Fukan Fuukei / Kara no Kyoukai: Movie 1 :

A leírása alapján, sejtettem, hogy érdekes lesz. Nem tévedtem. Kicsit a Death Note és a Bleach animékre hasonlított. Sajnáltam, hogy ilyen rövid volt. Információim szerint hét filmből áll ez az anime. 

98146.jpg

18. Ikkitousen: Western Wolves :

Pár éve megnéztem az első három évadot. A negyedikhez már nem volt se humorom, se lelkierőm... Megnéztem ennek a három epizódját, mert a Youtuben izgalmasnak tűnt a története (lehet összekevertem ezzel: Shin Ikkitousen, mert mintha egy férfi karaktert is láttam volna..). De már megint ott tartok: gőzöm sincs, hogy mi értelme volt.  Lehet, velem van a gond, hogy nem izgat a bugyi és mell villantás.... Addig harcolnak a szereplők, amíg le nem szakad róluk a ruha... stb. Mert lényegében ezek a csajok (fiúk is) folyton harcolnak, bizonyítani akarnak.

d_graymanhallow.jpg

19.  D.Gray-man - Hallow (2. évad):

Ennek az animének az első évadából nem sok részt láttam. Nem kötött le, nem tűnt érdekesnek. Több helyen olvastam, hogy aki "igazi" animés, annak ez kötelező darab, "illik" ismerni/megnézni.... ízlések és pofonok. Ennél jobb, izgalmasabb anime sorozattal is találkoztam. Annyit még hozzá tennék: kollégista voltam, amikor futott az első évad, magyar szinkronnal. Ez is azok közé tartozik (mint pl. a Bleach, Nana, Trigun... és társai), amikor otthon voltam, mindig ugyanazokat részeket adták le. A második évadot évek óta kerestem, mert érdekesebbnek tűnt. Régen lefordították, de már nem érhetőek el. Mostanában regisztráltam a Magyar Anime oldalra, ahol végre megtudtam nézni ezt az évadot. Összességében nem kötött le, számomra nem volt érdekes. Nem is kapott befejezést. Lehet, erre is kell várni 10 évet mire (talán) ki jön a harmadik évad és végre méltó befejezést kap. Be fogom pótolom az első évadot, hogy azért mégis teljes legyen a kép. Tuti nem fogom elsietni.
shenmue_the_animation_key_visual.jpg

20. Shenmue the Animation :

Információim szerint egy játékadaptáció. Sok Sega játékot ismerek, jó pár játékkal játszottam a '90-es években. De ezt egyáltalán nem ismerem. A megjelent epizódok száma már túl volt a felén, amikor elkezdtem nézni. Onnantól aktívan követtem a sorozatot, nem bántam meg. Várom a folytatást!

rurouni-kenshin-meiji-kenkaku-romantan-tsuioku-hen-kenshin-el-guerrero-samurai-recuerdos-castellano-8108-thumbnail.jpg

21. Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan - Tsuiokuhen (OVA)

Mindössze négy epizódból állt. Akit érdekel a történet, érdemes ezzel az OVÁval kezdenie. Én előbb kezdtem bele a sorozatba... 2-3 epizód után kerestem meg az előzményét. Engem megfogott a történet. Tizenhat éven felülieknek ajánlom.

05a47f1d7cccc810464468decce18ec91649429832_main.jpg

22. Dance Dance Danseur :

Ennek a bemutatója is érdekesnek tűnt. Talán jobban, mint maga a sorozat. Az eleje tetszett, amikor megismerhettük a főszereplőt. Akár motiváló is lehetne... de kb. a közepétől már nem kötött le annyira. Csak is azért néztem végig, hogy megtudjam milyen befejezést kap. Számomra eléggé kiszámítható volt. Többet vártam. Egyszer érdemes megnézni.

 

Ez a bejegyzés folyamatosan frissül! 

 

Ha érdekel, hogy a közelmúltban milyen animéket néztem meg, akkor itt találod a listákat:

Ezeket az animéket néztem meg 2021-ben

Ezeket az animéket néztem meg 2020-ban

Ezeket az animéket néztem meg 2019-ben - Hamarosan!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://galateakyra.blog.hu/api/trackback/id/tr7316783758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása